Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bespin

2010.02.27

Bespin / Felhőváros

A Bespin egy hatalmas vörös bolygó a Churba szektorban, a bolygó felszíne állandóan párolgó gázokba burkolózik ezért nem is igen látni. A Bespin már azelött ismerté vált mielött Felhőváros turistaparadicsoma felépült volna ugyanis, itt bányásszák a tibannagázt amelyet az űrhajók hajtóműveihez és a sugárvetők feltöltéseihez használnak. Mielött rátaláltak volna a Bespin atmoszférájában rejtöző gáztömegekre addig a tibbanát a csillagközi ködhalmazokból nyerték ki, ami enyhén szólva veszélyes vállalkozás volt. Amint felfedezték Bespinen a tibannát megkezdődött a betelepülés, üzemek épültek, megindult a kitermelés.

A Bespinen a Felhővároson kivül nem is igen akadt más. Működött még ugyan pár bányalétesítmény és persze a szétszórt gázkitermelő, raktár és szállitóüzemek de a bejövő hajóforgalomnak több mint a fele valószinüleg a luxushotelek felé irányult. Az elmúlt néhány évben a felhők között lebegő város az unatkozó turisták kedvelt célpontjává lett. Felhőváros úgy ül Bespin tetején, a felhők között mint egy különleges borospohár. A tetejét kerek tornyok, dómszerű épületek, kommunikációs antennák és szellözűkurtok tarkítják. A város házai, mind az üzleti mind a lakónegyedekben csillogó fehérek. A városnak 367 szintje van és 16 km széles, lakosságát számtalan faj alkotja. Felhőváros szabakbajnoksága messzeföldön híres, ilyenkor több száz nagymenő zsugás gyülik itt össze a galaxis minden részéről.Felhőváros elég messze esett a birodalom magjától igy azok nem is igen felügyeltek rá. A város saját önkormányzattal rendelkezett és büszke is volt függetlenségére, ipara főleg a tibannára épül de a Bespin motors is híres jármugyártásáról.

Felhőváros katonai ereje rendkivül kicsi, csupán pár száz ember alkotja az inkább biztonsági feladatokat ellátó földi személyzetet. A légierőt különleges ikerfülkés harci felhőkatamaránok alkotják, melyek tökéletesen ki tudják használni adottságaikat a Bespin atmoszférájában.

Régebben a város Raynor Báró tulajdona volt, aki vaskézzel irányitotta a várost. Egy szabakpartin azonban Lando Carlissian elnyerte tőle. Lando tétjének összegét Felhőváros munkásai adták össze mert már elegük volt Rynor önkényéből. Majd ötvenezer munkás élt itt sokáig háborítatlanul. Aztán a birodalom Darth Vader-rel az élen átvette az irányitást a város és a kitermelés felett. Felhováros a Thrawn idők alatt még birodalmi kézen volt de a főadmirális halála után újra visszanyerte függetlenségét.

 

Forrás: starwars.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.