Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alderaan

2010.02.27

Alderaan

Az Alderaan egy kék-zöld színű bolygó, csipkés holdakkal. A planéta békés, haderő nélküli. Nem szeretik a tömött helyeket, mint például Coruscant. Az alderaaniak harmonikus egyensúlyra törekednek a városok és a természet között.

A bolygó nagy részét zöld terület borítja, amely több alderaan-i művészt megihletett. Ezen kívül kisebb tengerek is vannak. A kevés lakott területet is a természet veszi körül. Aldera városát sugárzó, fehér épületek alkotják, amelyek hidat formáznak a zöld talaj és a kék ég között. Itt rengeteg diák tanul az egyetemen, szerte a galaxisból. Egy másik központ Crevasse City.

Az Alderaan-nak nincsenek fegyverei, vagy katonasága, de ez nem volt mindig így. A klónháborúk idején az erőszak és a háborúskodás majdnem az egész bolygót elpusztította. Ennek eredményeképpen Bail Organa, az Alderaan kormányzója törvények által betiltotta bármilyen fegyver használatát. Az ezt követő időszakban Alderaan-t az "Univerzum fényes központja"-ként tartották számon.

A kicsiny, de lelkes bolygó az elsők között csatlakozott lázadók támogatóihoz a Birodalom ellen, hogy visszaállítsák a Köztársaságot. A Köztársaság vége felé a Galaktikus Szenátusban Bail Organa és Bail Antilles képviselte. A Birodalom idején Organa fogadott lánya, Leia Organa hercegnő volt a bolygó képviselője. Felhasználva az ő politikai befolyását és a benne rejlő diplomáciai védettséget, Bail Organa képes volt kijátszani a birodalmi blokádot olyan missziókkal, amelyek az ostromlott lázadó egységeket segítették.

A Birodalom nem figyelt fel a szegény Alderaan-ra, amíg el nem fogták Leia hercegnő hajóját, a Halálcsillag ellopott terveit keresve. A fogságba esett hercegnőt a lázadók rejtekhelyéről vallatták ki. Tarkin Nagy Moff Leia bolygójának elpusztításával próbálta szóra bírni. Leia próbálta megmenteni az Alderaan-t, elárulta a lázadók bázisát, a Dantooine-t, azért mert ezt már rég elhagyták. Tarkin azonban kiadta a parancsot a bolygó lerombolására, mondván a Dantooine túl messze van a leromboláshoz. A Halálcsillag egyetlen lövésével a planétából csak aszteroidák maradtak. Egy pillanat alatt a bolygó több millió lakosa pusztult el egyetlen lövéstől.

A néhány túlélő csatlakozott a felkelőkhöz (pl. Carlist Rieekan generális). Fanatikusan harcoltak a Birodalom ellen. A túlélők hozták létre a lázadók későbbi bázisán az Echo Bázison az erős ionágyút. Az alderaan-i túlélőket egy másik bolygóra szállították, az Új Alderaan-ra. Itt folytatták a békés életmódot. Néhányan visszatértek a régi Alderaan maradványaihoz, ahol kisebb településeket hoztak létre.

A Star Wars filmek kezdetén az Alderaan nevű bolygót George Lucas egy birodalmi központnak szánta, félúton Bespin és Coruscant között. A korai tervekben Leia hercegnő egy békés bolygóról, Ogana Major-ról származik. A változtatások után Alderaan lett Leia bolygója, Ogana pedig egy kis változtatással a keresztneve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.