Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eriadu

2010.02.27

Eriadu

Rendszer neve: Eriadu
Terep : Szennyezett levegőjű városrészek, gyártelepek
Fajok : Humanoid
Nyelv : Basic
Nevezetessége : Birodalmi Kormányzósági Palota

Az Eriadu nevű bolygó, a Seswenna szektorban található, ami a Külső Gyűrű (Outer Rim) egyik legaktívabb kereskedelmi átjárójának a szerepét tölti be. A bolygó birodalmi fennhatóság alatt áll. A légkört erősen szennyező gyárak, sajtolt épületblokkokhoz hasonlítható ipari egységek. A nehézipari ágazatok mellett, jelentős a díszes kagylókból készült ékszerek exportja.

Eriadut mégis inkább csak úgy ismeri a legtöbb űrközi vándor, mint Tarkin Nagymoff székhelyét, ahonnan a kormányzó az egész Külső Gyűrű területeit ellenőrzése alatt tartotta.

Tarkin személyi szolgája, akit a Mon Calamari tengerekben gazdag világáról rabolt el, látta el a háziszolga ezernyi teendőit a luxuskivitelű Kormányzósági Palotában. A Nagymoff órákat töltött el azzal, hogy szolgájának elmagyarázza a birodalmi hatalom titkát. Nem látta veszélyét az unaloműzés effajta módjának, mivel a mon calamari fajt inkább állatinak, mint emberinek tekintette, még akkor is, ha szolgája szemében néha, némi intelligencia is felcsillant. Ackbar, a szolga, mindig figyelmesen hallgatta gazdája történeteit... Tarkin, egy újfajta politikai nézetet is kialakított, amit később Tarkin Doktrína néven is emlegettek, ami a vezető elvet képviselte a birodalmi politikában. Ez a félelemre alapuló kormányzás elve volt. (Rule by fear)

Ambiciózusa meggyőzte Palpatine-t is, hogy létrehozzák a Tarkin Doktrína kézzelfoghatóan is valóságos megtestesítőjét, a Halálcsillagot. A harcálláspont építésének befejezéséhez közeledve, a Nagymoff egyre többször volt távol az Eriadutól. Idejének nagy részét, a távoli Horuz rendszerben töltötte, ellenőrizve a project zavartalan menetét. Végül elkészült a Szuperfegyver. Tarkin a Halálcsillag főmérnökével, Bevel Lemeliskkel indult útnak, hogy átvegye életműve fölött a parancsnokságot. Gépük pilótája, a mon calamari szolga, Ackbar volt. Amint a Lambda osztályú sikló kikerült az Eriadu körzetéből, három, a Lázadók felségjelét viselő Y-szárnyú támadt az űrjárműre. A szitává lőtt sikló, egyetlen lehetséges menekülési útvonala, a hipertéren keresztül lett volna megvalósítható, azonban Ackbar, a gép pilótája Tarkin Nagymoff parancsát megtagadva kikapcsolta a gép hajtóműveit. Tarkin és a főkonstruktőr, a hajó mentőkapszulájával katapultáltak. Lemelisk visszanézve a siklóra, megdöbbenve látta, hogy a lázadók gépei levegőt kezdtek pumpálni a rommá lőtt hajóba. Ha Tarkin nem úgy gondolta volna, hogy a halszerű pilóta csupán egyetlen a számtalan alacsonyrendű idegen lények közül, akkor azt kellett volna hinnie, hogy szabályos mentőakciót látott.

Még mielőtt a Lázadók a mentőkapszula után eredhettek volna, helyszínre érkezett Motti admirális csillagrombolója, ami Tarkinéknak a menekülést hozta. Rövid idővel ezután a kormányzó végül is átvette a Halálcsillag parancsnokságát.

Forrás: starwars.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.