Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polneye

2010.02.27

Polneye

Polneye a Koornacht csillaghalmazban van, annak is a legtávolabbi részén. A bolygó nem más mint a birodalom mostohagyereke. Titkos katonai átrakókikötőnek hozták létre a Farlx szektor felé. A magas felhőzetü, nedves éghajlatú Polneye egyetlen hatalmas szabadtéri fegyverraktárá és ellátódepová vált. Forgalmas leszállóhelyek húzódtak a hatalmas barna síkságokon. Még a legnagyobb leszállásra képes hajókat is fogadni tudták itt.

Ahogy a Polneye-en áthaladó forgalom növekedett, a népesség megszaporodott. Elöször teljességgel katonai személyzet élet itt, megszabott váltásban. A bolygót nem lakhatósága hanem stratégiai elhelyeskedése miatt választották ki támaszpontnak. Idővel azonban egyre több civil is dolgozni kezdett itt, a leszállózónák központjaiban apró városok keletkeztek fél-állandó lakosokkal. Amikor a birodalmi flotta maradékai elhagyták a Farlax-ot és visszavonultak a magba, a katonai személyzet minden kéznél lévő hajót felhasznált a menekülésre.

És bár ezután nem érkeztek dübörgő teherhajók a Polneye-ra, a hátramaradt droidok és készletek elég kárpótlást jelentettek az elhagyatottságért. Gyakorlatilag mindent meg lehetett találni a Polneye valamelyik raktárjában vagy hangárjában, ami egy hadsereg és egy flotta fenntartásához kellett.


Tie hangár

Nem sok minden dobtak vagy pazaroltak el. A Polneye keménykezű vezetéssel büszkélkedhetett és a raktárkészletek az átalakulás alapjaivá váltak - a kiszolgálótelepek halmazából nyolc megerősödött város egységes állama keletkezett. A populáció meghaladta a háromszázezret , és hetvenezer droid végezte itt mindennapi teendőit, a védelmet viszont mindössze hat Tie interceptor alkotta és ez kevésnek bizonyult.

Polneye a Yevetha terjeszkedés egyik első áldozataként esett el. A csata nem tartott sokáig, a Devotion és a Liberty Yevetha csillagrombolók porig rombolták a városokat. A hat vadász nem vehette fel a versenyt ekkora ellenséges erővel. A pilóták egyike, bizonyos Plat Mallar-nak sikerült lelőlnie egy Yevetha vadászt de mindez sovány vigasz volt. Mallar vadászgépéből látta ahogy leöldösik a lakosságot a Yevethák. Úgy döntött az új köztársaság segítségét kéri hazája érdekében és ez sikerült is neki. Valószínüleg ő az egyedüli túlélője a Polneye-i populációnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.