Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Plo Koon- Assaj Ventress-Padme-Boba Fett

2010.02.27

Boba Fett egy mandalor harcos és fejvadász volt. A hírhedt Jango Fett klónja, a Yavini Csata előtt 32 évvel készült Fett sok másolatával együtt, akik a Galaktikus Köztársaság Hadseregét alkották. Kivételes klón volt, az egyedüli, aki természetes tempóban fejlődött biológiailag és Jango fiaként nevelkedett. Jango sok időt töltött az oktatásával, tanította, hogy később ő is egy képzett fejvadász lehessen, mint előtte az apja. 22 évvel a Yavini Csata előtt Jango-t megölték a Geonózisi Csatában, ami elindította a Klónháborúkat.

Fettnek korán fel kellett nőnie. Olyanoktól kapott munkákat, mint Jabba a Hutt, és fiatal kora ellenére hírnévre tett szert. Amikor megalapították a Birodalmat, az tökéletes környezetté vált számára. A következő évtizedekben úgy ismerték, mint a Galaxis legjobb fejvadászát, aki gyakran dolgozik a Birodalomnak is. Fett több alkalommal együtt harcolt Darth Vaderrel, és a Sith Nagyúr vonakodva bár, de tisztelte a fejvadászt.

Legnagyobb fogását a Yavini Csata után 3 évvel csinálta, amikor elfogta a Lázadó Szövetség hősévé vált Han Solo-t, és elvitte Jabbának. Egy évvel később, a Sarlacc-nál is a lázadók ellen harcolt, azonban Solo beleütötte a lény szájába. Annak ellenére, hogy az ismert történelemben ez eddig senkinek sem sikerült,kitartásának és mondalor páncéljának köszönhetően kiverekszi magát a sharlacc gyomrából,bár nem sérülések nélkül.

Visszatérve az életéhez, folytatta a munkáját fejvadászként. Volt egy Sintas Vel nevű felesége, egy Ailyn Vel nevű lánya, és egy Mirta Gev nevű unokája. Miután tett egy ígéretet a haldokló Fenn Shysa-nak, Fett Mandalore lett, és végül Ő vezette át a mandalorokat a Yuuzhan Vong háborún, majd a Mandalore bolygónak és lakóinak megerősödésében is segített a Yuuzhan Vong bombázás után. Később Anakin Skywalker unokáját, Anakin Solo-t is tanította, hogy a lány megölhesse ikertestvérét, Darth Caedus-t.

 

 

 

Padmé Amidala

Padmé Naberrie néven született, az Amidala királynő csak a hivatalos neve volt a naboo-i nemesi körökben. Gyerekként bámulatosan tehetséges volt, és rendkívül jól tanult. Sokáig volt ismert a közösségi munkában, a Menekült Segélyezési Mozgalom önkéntes csapatában gyerekként. Az ő erőfeszítései sokat segítettek a Shadda-Bi-Boran kivándorlásban. Nyolc (8) éves, amikor csatlakozott gyakornokként a törvényhozáshoz, és tizenegy (11) éves koráig törvényhozási gyakornok lesz. Tizennégy (14) évesen Naboo megválasztott királynője. A Kereskedelmi Föderáció Naboo ellen irányuló támadása alatt az áskálódó neimoidiak bevetik erőiket, hogy a határozott Amidala aláírjon egy nyilatkozatot, mely törvényesíti az illegális megszállást. Amidala ezt megtagadja, és ezért börtönbe vetik. Úton a börtön felé, Amidalát Jedi lovagok kiszabadítják, akik maguk mellé veszik a királynőt, és részt vesznek kíséretében Coruscant-ra, ahol a bűnügyről beszédet tart a Szenátus előtt, Naboo képviselőjével, Palpatine szenátorral. Coruscant-on Amidala eredménytelen a galaktikus politikában, és a Kereskedelmi Szövetség politikai manőverei miatt patthelyzetbe kerül. Megfogadja Palpatine szenátor tanácsát, miszerint kéri, hogy vonják meg a bizalmat Valorum Főkancellártól. A Szenátussal való holtvágányra való futása után, Amidala visszatér a Naboo-ra. Segítséget kér az őslakos Gunganektől, elfoglalt területei felszabadításához. A Naboo-i csata közben belopódzik saját királyi palotájába, és kikényszeríti a neimoidi alkirálytól, hogy vessen véget a megszállásnak. A gyáva neimoidiak a hadseregük pusztulása után kapitulálnak, és visszaadják Naboo szabadságát.

Amidala királynőként rengeteg tanácsadója és szolgálója volt, akik nap mint nap segítettek neki az ügyeiben. Sio Bibble lett, javaslatára, Naboo helytartója. Panaka kapitány volt Amidala királyi testőre és a testőrség vezetője. Ric Olié volt a csillogó Királyi Csillaghajó pilótája és a Bravo Egység vezetője.

Amidala kíséretében a legfontosabb talán az öt szolgálólánya volt. Saché, Yané, Rabé, Sabé és Eirtaé nem csak segítették elkészíteni a királynő bonyolult ruháit, frizuráit és sminkjeit, de az önvédelemben is járatosak voltak. Ha veszély volt, Amidala királynő belebújt egyikük bőrébe, és a nevét Padméra "változtatta". Ha ő éppen Padméként rejtőzött, Sabé lett az állítólagos királynő őhelyette.

Mikor ideje lejárt a trónon, Amidala leköszönt királynőként, noha a nép még az alkotmány ellenére is meg akarta hosszabbítani uralkodását. Habár ő jónak találta a visszavonulást és a magánélettel való foglalkozást, folytatta szenvedélyét a közösségi munka iránt. Az új naboo-i uralkodó, Jamillia királynő felkérésére, Amidala Naboo Szenátora lett, átvéve ezzel Palpatine helyét. A változástól hangos galaxison keresztülvágva, az ő szókimondó természete fénylett az okoskodók és racionalisták között, és ez mindinkább megosztotta a Szenátust. Mikor a szeparatista mozgalom feltört, ezzel veszélyeztetve a Köztársaság szilárdságát, Amidala azok egyike volt, akik a konfliktust békés eszközökkel kívánták megoldani. Rémeket látó szenátorok próbáltak meg létrehozni katonai erőket a Köztársaság védelmére, de Amidala vezette az ellenzéket a Hadsereg Felállítási Törvény ellen. Ő hitte, hogy békés eszközökkel is meg lehet győzni a Szeparatistákat.

Azon a napon, mikor szavaztak a Hadsereg Felállítási Törvényről, Amidala hajóját támadás érte Coruscant-on. Hét ember, köztük az ő hasonmásával, Cordéval, meghalt a robbanásban. Noha egyesek háborgó fűszerbányászokat okoltak a Naboo holdjairól, Amidala úgy gondolta, hogy Dooku gróf, a Szeparatisták vezetője áll a merénylet hátterében. Igazság szerint egy régi ellensége, Note Gunray bérelt fel hatalmas összegért fejvadászokat, hogy hallgattassák el a fiatal asszonyt a Naboo-ról, aki egyszer keresztül húzta számításait. Palpatine Főkancellár parancsára Amidala a Jedi Lovagok védelme alá kerül. Amidala újra találkozott Obi-Wan Kenobival és padawanjával, Anakin Skywalkerrel, akiket már egy évtizede nem látott. Egy második merényletben egy Zam Wessel nevű fejvadász kísérelte meg, hogy megölje az ablaktábla mögött békésen alvó Amidalát.

Anakin elkísérte Padmét a Naboo-ra, ahol elrejtőzhetett, amíg a Jedik kivizsgálják az ellene elkövetett merényletet. Egy időre a Naboo-i Lake Country mesés tájaira utaznak, ahol a tíz évig tartó gyengéd barátság után mélyen egymásba szeretnek. De ez a szerelem eleve halálra van ítélve. A Jedi Kódex szerint Anakint nem fűzhetik romantikus szálak senkihez, és Padménak pedig a karrierjére kellene koncentrálnia. Érzelmeik ellenére Padmé a való világban marad, elutasítja Anakin közeledését, és megpróbálja elcsendesíteni saját érzelmeit. Anakin szerelme Padmé iránt nyugtalan. Iszonyú rémálmai vannak édesanyjáról, akit álmaiban szenvedni lát. Mikor ezt már nem bírja tovább, visszatér a Tatooine-ra Padmével, hogy megkeresse Shmi Skywalkert. Anakin megtalálja haldokló édesanyját, és kegyetlen bosszút áll a tusken rablókon megkínzásáért. Mikor visszatér Padméhoz, bevallja tettét, és a szégyen ellenére összeomlik, és lemond a megbocsátásról. Padmé átérzi a síró ifjú helyzetét és megakadályozza, hogy a szánalom vezesse, mikor megvigasztalja a fiút. Röviddel azután Padmé és Anakin elutazik a Geonosisra, hogy kiszabadítsa Obi-Want, akit a Szeparatisták elfogtak. Padmé bízik benne, hogy diplomáciai tehetsége elég lesz a helyzet megoldására, de ő és Anakin a geonosisiak fogságába esnek. A kihallgatáson kémkedés miatt elítélik őket.

Mikor szembenéz halálának elkerülhetetlen tényével, Padmé bevallja érzéseit az ő lobbanékony védelmezőjének, Anakinnak. Majd egy arénába viszik őket, ahol már ott van Obi-Wan és három halálosan dühös állat, és a geonosisi nézők hatalmas tombolással ünneplik az ő kivégzésüket. Habár a vérengző és kegyetlen nexu (póktigris - a ford.) felhasítja hátát, Padmé nem ismeri el őt hóhérjának. A látványosság azonban rövidre sikeredett a Jedik érkezésének jóvoltából, és ekkor kezdetét vette a hatalmas, történelmi jelentőségű Klónháború. Habár ő a köztársasági hadsereg felállítása ellen volt, most a klónok oldalán volt kénytelen harcolni a Szeparatista droidhadsereg ellen.

A geonosisi csata után Anakin visszakísérte Padmét a Naboo-ra. Ott, visszatérve ahhoz az eldugott tóhoz, ahol szerelmük virága kibontakozott, a két szerelmes szép csendben egybekelt, és a ceremónián csak C-3PO és R2-D2 volt jelen. Szerelmük zavartalanul fejlődött ki ezekben a sötét időkben, amikkel Amidala szebmenézett, és amelyek a galaxis egységét veszélyeztették.

 

 

 

 

 

Plo Koon:

Nem

Férfi

Szeme színe

fekete

Haja színe

nincs

Faj

Kel Dor

Születési év

?? YE

Halálozási év

19 YE

Hovatartozás

Jedi, Galaktikus köztársaság

Plo Koon a Csillagok háborúja című film egyik karaktere, a távoli Dorin bolygón született és az igen ritka Kel Dor fajba tartozik. Családjából már több híres Jedi is kikerült és Koonban is megérezték az Erőt, így elvitték Coruscantra tanítani, ahol a mestere a Wookiee Tyvokka lett. Mestere a Jedi Tanács tagja volt. Első nagy megmérettetése számára maga a Stark Hiperűr Háború volt, ahol hősiesen harcolt legjobb barátjával Qui-Gon Jinn-nel, Saesee Tinnel és egyéb híres Jedikkel. Az ötödik csatában mestere, Tyvokka meghalt, és így Plo Koonnak kellett átvennie a csapatokat, akiket higgadtságával, egyszerű látásmódjával hihetetlen győzelmekhez segítette, így a háború a Köztársaság győzelméhez vezetett. Plo Koon nagyon sok jedit képezett ki, például saját unokahúgát, Sha Koont vagy Bultar Swant. A Hiperűr háború végén mestere helyébe ő ülhetett a tanács egyik székébe, és a legszélén, Mace Windu mellett foglalt helyet.

 

 

 

Asajj Ventress

A Sötét Oldal egyik tanítványa, Asajj Ventress a jedik esküdt ellenségeként a Klónháborúk idején bukkant fel. Viszontagságos élete minden szánalmat száműzött hideg szívéből, és vad ösztönei, melyekkel szülőhazája szüntelen veszedelmeivel nézett szembe, lassan a Sötét Oldalra taszították.

Múltja nagy része homályban maradt. Ventress a barbár Rattatakról származik, ahol az erőszak mindennapos. Ez a primitív világ messze esik a Köztársaság határaitól, de valahogy egyszer egy fiatal jedi, Ky Narec hajótörést szenvedett itt. A Jedi Tanácstól nem számíthatott segítségre, ezért maga kezdte el a fiatal Asajj Ventress kiképzését. Asajj így szert tett a jedi képességekre, de még igen éretlenül használta az Erőt. Sosem tudott úrrá lenni ádáz ösztönein, és mestere halála után már gyűlölettel gondolt a Köztársaságra, ami elhagyta Kyt, és nem tesz semmit a rattataki hekyzet ügyében.

Dühe erőt adott neki, és egyre feljebb jutott törvénytelen hazája hatóságának ranglétráján. A rendszeresen tartott gladiátorviadalokban bármilyen ellenfelet képes volt legyőzni. A Klónháborúk kitörése után nem sokkal Dooku gróf a bolygóra látogatott, melynek lakóiban új szövetségest remélt. De amire ehelyett bukkant, az sokkal ígéretesebb volt.

Ventress nyers képességei és vadsága lenyűgözte Dookut. A Konföderáció karizmatikus vezetője vonzalmat mutatott Asajj jedi- és Köztársaságellenes tervei iránt, így meg tudta nyerni. A lány különleges képességeiről is tanúbizonyságot adott, amikor megmérkőztek egymással. Bár a párbajban ő maradt alul, Dooku személyes pártfogoltjaként maga mellé vette.

Ventress szeretett volna Sith lenni, de nem kapott Sith kiképzést. Dooku nem taníthatta, mert így megszegte volna azt a törvényt, miszrint egyszerre mindig csak két Sith lehet. A gróf segített neki fejleszteni képességeit, de nem tanította Sith technikákra. Asajj így jedi szakértelmeit saját technikáival társította. Természetes vadsága, és gyűlölete remek alapot nyújtottak neki a sötét oldalon. Átadva magát dühének határtalan erők birtokába jutott.

Ventress bebizonyította, hogy ravasz és rátermett stratéga, és Dooku a Szeparatista erők egyik parancsnokának tette meg. Egyik első feladata az volt, hogy félbeszakítson egy találkozót Mace Windu és néhány szakadár jedi között. A gróf elhitette vele, hogy Windu felelős elsősorban Ky elhígyásáért. Asajj megküzdött Winduval a Ruul holdján, és bár menekülnie kellett, Mace-nek rá kellett döbbennie, hogy a jediknek nagy ellenfelük akadt.

Asajj vezette azt a támadást, mely egy halálos vegyi fegyver bevetése lett volna a Gungan Ohma-D�un holdon. Ekkor vetettek be először biofegyvereket a klónok ellen. Ventressnek és a Szeparatista fejvadásznak, Durge-nek menekülnie kellett a Naboo holdjáról, bebizonyították, hogy igazi ellenfelek a jedik számára.

Obi-Wan Kenobi tábornok követte Asajjt a Queyta-ra, ahol kémiai fegyvereket gyártottak. Asajj Dooku kérésére újra felajánlotta Kenobinak, hogy csatlakozzon a Szeparatistákhoz, de ő ezt elutasította. Ventress elmenekült, és máshonnan mérgezte a Köztársaságot.

Asajj egy oéyan fénykardtechnikát fejlesztett ki, ami két fénykardot használ a vágáshoz és hárításhoz. Fegyvereit Dookutól kapta, és mindkettőnek hajlított markolata volt, melyyeket úgy alakítottak át, hogy összeilleszthetők voltak, így S-alakú markolattal rendelkező kettős fénykard állt össze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.