Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAKURA

"BAKURA EGY IDEGEN, A BIRODALOM HATÁRAIN KÍVŰLRŐL ÉRKEZETT INVÁZIÓS SEREG OSTROMA ALATT ÁLL. BECSLÉSEK SZERINT ÖT CIRKÁLÓVAL, TÖBB TUCAT SZÁLLITÓHAJÓVAL ÉS TÖBB MINT 1000 KISEBB HARCI GÉPPEL ÉRKEZTEK.
A TECHNIKÁJUK ISMERETLEN. VÉDELMI ERŐNK FELÉT ÉS VALAMENNYI RENDSZERBÉLI ÁLLOMÁSUNKAT ELVESZTETTÜK.
A BIRODALMI KÖZPONTBA ÉS A MÁSODIK HALÁLCSILLAGRA KÜLDÖTT HOLONONET ADÁSAINKRA NEM KAPTUNK VÁLASZT.
SŰRGŐS, ÍSMÉTLEM SÜRGŐS ÜZENET! KÜLDJENEK ROHAMGÁRDISTÁKAT
!"

-SŰRGŐS ÜZENET WILEK NEREUSTÓL, A BAKURA RENDSZER
BIRODALMI KORMÁNYZÓJÁTÓL AZ Ő LEGKEGYESEBB
URALKODÓJÁNAK, PALPATINE CSÁSZÁRNAK.-

Az ismert galaxis peremvidékén az Orus szektorban elhelyezkedő Bakura gazdag kék bolygó, melynek számos holdja van. A telepet a clone háborúk utolsó éveiben alapította egy spekulációs bányatársaság. Ezután majd harminc évig nyugalom honolt a bolygón de a felkelés zaja ide is eljutott. A planéta lakóinak mély előitéletei vannak a nem humán fajokkal szemben.
A Birodalom egy évvel a Yavini csata után tette rá a kezét a bolygóra. Fővárosa Salis D'aar, itt található a birodalmi kormányzóság és a helyőrségi kaszárnyák is. A Bakura első és egyben utolsó kormányzója Wilek Neurus volt aki a visszahúzódás híve volt, a birodalmi közigazgatás jól bánt a Bakurával, biztosította a gazdasági stabilitást és visszaállitotta a rendet a polgárháború szélére jutott bolygón.

Bakura gazdasága a repulziós alkatrészek exportjára épül, de emelett az egzotikus gyümölcsökből (namana) készült édességek és italok exportja is jelentős és kisebb mennyiségű stratégiai fémmel is támogatják a birodalmat.

A bolygón standart birodalmi helyőrség van mely elég elavult, de ez csakis a magtól való nagy távolságnak tudható be, a flotta is csak egy kisebb egységet állomásoztat itt, zászlóshajója a DOMINANT Carrack osztályú könnyűcirkáló.


A helyőrség vezetője Pter Thanas parancsnok.


A császár halála után a bolygót megtámadta a Ssi-Ruuk faj mely csak Palpatine halálára várt, hogy rávethesse magát a galaxis ismert régióira. A szövetség a segélykérésre a Flurry cirkálót, öt korélliai ágyúnaszádot és egy korvetett küldött, mely segítséget a birodalmiak ha vonakodva is de elfogadtak.

Az összefogás sikerrel járt és a Ssi-Ruukokat visszaverték de az események Bakurát sem hagyták változatlanul. Forradalom tört ki a bolygón melynek során a meggyengült helyörség nagy része dezertált, másik része akárcsak Pter Thanas parancsnok átált a lázadók oldalára. Wilek Neurus kormányzót Eppie Belden 113(!) éves öregasszony lötte le a harcok során.
Ezután a Bakura csatlakozott a lázadókhoz, új miniszterelnököt választottak Gabriel Captison személyében akit gyengéd szálak füztek Luke Skywalkerhez majd követet küldtek a szövetségbe, hogy a továbbiakban már ott képviselje érdekeiket. A Bakura nem maradt sokáig adós, a Koréliai incidens során egy négy hadihajóból álló különitményt (Behatoló, Strázsa, Őrszem,Védelmező) küldtek az új köztársaság megsegítésére.

Bakura azóta komoly véderőt épített ki mivel megtudták, hogy az általuk inváziós erőnek feltételezett Sii-Ruuk flotta csak egy kisebb felderítő osztag volt és a Sii-Ruuk csapásmérő erők még mindig lesben állnak.

 

Forrás: starwars.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.